بررسی تجربی و عددی اندازه گیری دما در جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی آلیاژ برنج CuZn40 و مقایسه نتایج با مقادیر روش سطح پاسخ (RSM)
An experimental and numerical investigation of temperature measurement during friction stir welding of CuZn40 alloy and comparing the results by Response Surface Method (RSM) values
نویسندگان :
افشین امامی خواه ( دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی ) , ابوالفضل فراهانی ( دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی ) , امیر مهدیخانی سلیمانلو ( دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی ) , امیر جمالی ( دانشگاه صنعتی امیرکبیر )
چکیده
برنج CuZn40 قابلیت شکل پذیری مطلوبی در حالت داغ داشته و به علت درصد روی بیشتر، قیمتی پائینتر و در عین حال، خواص مکانیکی بهتری دارد. در این تحقیق، با روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، مقدار دما در حین اتصال این آلیاژ اندازهگیری و با تحلیل اجزای محدود مقایسه شده است. برای شبیه سازی دما، نرم افزار سیسولد و روش گلداک به کار گرفته شده است. نتایج تحلیل در مقایسه با آزمون های تجربی اعتبارسنجی شد که اختلاف دما در حدود 30 درجه سانتیگراد بود. بنابراین مدل شبیه سازی شده در این مقاله می تواند با دقت مناسبی توزیع دما را پیش بینی کند. برای طراحی آزمایش، 15 آزمون عملی انجام شده و در تمامی نمونه ها، مقادیر استحکام و دما با توجه به زمان، ثبت شد و سپس مقادیر بهینه و تأثیر عوامل فرایند بر یکدیگر با استفاده از روش سطح پاسخ بدست آمد. با توجه به نقاط بهینه معرفی شده توسط روش سطح پاسخ، می توان نتیجه گرفت بیشترین استحکام کشش نهایی در بین سطوح انتخاب شده برای عوامل محقق می شود و تفاوت آن با بیشینه استحکام در حالت تجربی برابر 25.18 مگاپاسکال است.کليدواژه ها
جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، روش اجزای محدود، برنج CuZn40، روش سطح پاسخ، اندازه گیری دماکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:افشین امامی خواه , 1398 , بررسی تجربی و عددی اندازه گیری دما در جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی آلیاژ برنج CuZn40 و مقایسه نتایج با مقادیر روش سطح پاسخ (RSM) , دومین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه شهید رجایی میباشد.